Dans en Bog

Med kroppen først ind i bøgernes forunderlige verden

"Jeg miksede hjernen og kroppen sammen"

Om workshoppen

"Dans en bog" er en lytte- og bevægelsesworkshop, hvor trådløse høretelefoner danner en lydboble, som fint kan flyttes ud af klasselokalet.
Børnene lytter først til en oplæst historie. Høretelefonerne skærmer børnene fra støj udefra, hvorved der bliver større frihed til at ligge, sidde eller være i bevægelse imens de lytter - uden at gruppens koncentration forstyrres.
Bagefter genoplever eleverne temaer og udvalgte detaljer fra bogen gennem bevægelse, leg og dans til fed musik. Her er kreativiteten, fællesskabet og glæden i fokus. Dans en Bog er en anderledes indgangsvinkel til at booste læselysten.
"Vi oplevede og fortolkede en bog gennem dans. Man tror ikke det er muligt, men det var egentlig rimelig enkelt og dog meget powerfuldt. Vi dansede stemninger og følelser fra bogen. Det var en fantastisk berigende og inspirerende oplevelse for os alle"

Målgruppe

Dans en bog tilpasses til klassetrinne fra 0. - 3. klasse
Workshoppen findes også i en "light" version til dagtilbuddet.

Læringsmål

Læse/lytteforståelse / udeskole / musik & bevægelse / kreative, kropslige udtryksformer / forestillingsevne / ny teknologi / inklusion / nonverbal kommunikation samt styrkelse af lærer/elev relation.
Børnene var alle meget begejstrede og synes, det havde været rigtigt sjovt - også de børn, der inden havde udtrykt skepsis. De synes også, det var en rigtig god historie.

Praktisk

Workshoppen tager 60 min (med mulighed for at forkorte eller forlænge med 15 minutter)
Alt nødvendigt udstyr er medbragt til udlån. Oplys det maksimalt mulige deltager antal ved tilmelding og husk at medregne alle deltagende voksne.
Aktiviteten er udendørs, men kan også foregå i en sal hvis vejret er meget dårligt. De fleste uderum kan bruges og vil sætte sit præg på oplevelsen.

Forberedelse

Det aftales hvilken bog, der arbejdes med, samt om eleverne forud for workshoppen har læst/arbejdet med bogen. Workshoppen kan dog sagtens være børnenes første - alternative - møde med en ny bog.
Til udvalgte bøger vil der med tiden blive udviklet undervisningsoplæg til brug før og efter workshoppen.
Det at arbejde med litteraturen gennem kroppen gav eleverne en anderledes og mere fysisk forståelse af historien
Børnene fik utrolig stort udbytte af workshoppen. For mange tror jeg det er en oplevelse de vil huske for livet.
Der er tre inklusionsbørn i klassen. De var alle tre deltagende helt på lige fod med de andre børn. Den fysiske udfoldelse fra alle gjorde, at de ikke følte krav, de ikke kunne opfylde. De var bare med.

Tilmelding

Der kan afvikles 2 workshops på samme dag (30-60 minutters pause imellem)
Ved tilmelding angives :
Skole og adresse
Antal klasser samt klassetrin
Ønsker til dato
Ønsker til bog
Prisen fastsættes på baggrund af antal workshops. transporttid osv.
Er du i tvivl om noget, er du velkommen til at ringe på 28580258 (mellem 9-14) og få en snak.
Mange børn sagde: Det var sjovt, anderledes og fantastisk godt. 
Flere børn bemærkede at der var en god energi, musikken var god og de kunne godt lide opgaverne samt underviseren. De oplevede opgaverne som klare og tydelige og kunne godt lide at dansen tog udgangspunkt i genkendelige bevægelser.
Underviser og konceptudvikler er Signe Frydenlund.
Bevægelsespædagog og ejer af Danseglad.dk siden 2008.
Signes stil er uhøjtidelig og i øjenhøjde med deltagerne. Hun brænder for at skabe positive læringsoplevelser for alle typer af børn og lader musik, fantasi og kropslighed bane vejen.
Danseglad.dk /v. Signe Frydenlund
CVR nr 31525136
info@danseglad.dk
Paradisæblevej 62
2500 Valby
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram